2023-06-15

Håkan Askemar - en välkänd profil med mångårig erfarenhet

Planen var att gå i pension, men istället valde han att kliva ombord på Bevent Rasch som säljande regionsutvecklare. Möt Håkan Askemar, en välkänd profil med 44 år från branschen.

Håkan Askemar - en välkänd profil med mångårig erfarenhet

Allt började med en lärlingsplats inom byggbranschen, fortsatte med olika roller - bland annat som regionchef och därefter var planen att ta ett kliv åt sidan.   

– Jag hade tänkt att gå i pension, men efter ett par diskussioner bestämde vi att jag skulle börja på Bevent Rasch. Det är smickrande att ett företag vill anställa och satsa på en 62-åring, säger Håkan.  

På Bevent Rasch arbetar Håkan som säljande regionsutvecklare vilket innebär att han kommer att vara involverad i flera olika projekt.  

– Den här rollen skiljer sig helt från tidigare uppdrag och jag har länge velat få en ännu mer senior roll. Mitt mål är att dela med mig av den kunskap jag samlat på mig genom åren. Kan jag hjälpa andra att lyckas ännu bättre med en affär är det en vinst för mig.  

Dessutom har Håkan suttit med i en styrgrupp inom brand för Svensk Ventilation i drygt tio år.  

– Det är givande att vara med och ger tillbaka mycket. Jag har även fått förmånen att bidra med min samlade kunskap genom att vara med och skriva böckerna “Praktiska lösningar Brandskydd” och ”Vägledning Fläkt i drift”.  

Gedigen spetskompetens inom brandsäkerhet  

Arbetsdagarna kommer att variera och nu under uppstarten handlar det om många mötesbokningar samt att lära känna Bevent Rasch på djupet.  

– Jag ser fram emot att lyssna in allas insikter. Dessutom har jag ju lärt känna många längs vägen under alla mina år i branschen och det ska bli roligt att möta dem i rollen som säljande regionsutvecklare.  

Genom åren har Håkan varit anställd hos flera branschkollegor och varje arbetsplats har gett honom nya insikter.  

 – Jag har ju framför allt arbetat inom brandsegmentet och lärt mig mycket om de produkter som finns på marknaden, säger han och tillägger att han under alla år följt Bevent Rasch från sidan.  

– De har ju alltid haft ett gott renommé och ansetts vara ledande inom brandsäkerhet. Därför känns det extra roligt att jag även får möjlighet att vara med i den nystartade produktgruppen som kommer fokusera på att utveckla hållbara och säkra produkter i alla led.  

Ska bidra till Bevent Raschs expansion  

Håkan kommer att utgå från Bevent Raschs Stockholmskontor och planen är bland mycket annat att vara delaktig i bolagets kommande Norrlandssatsning.  

– Under de kommande åren förväntas den industriella expansionen i Norrland öka och därför kikar vi på vilka möjligheter det finns för oss att öka vår närvaro i området. Syftet är att på bästa sätt finnas tillgängliga för våra kunder.  

När Håkan inte arbetar ägnar han gärna mycket tid på sin båt.   

– Det finns inget så avkopplande som att sätta sig på båten, spana ut över vattnet och ta en kopp kaffe. Jag spelar även golf och har en äldre Land Rover tillsammans med min son. I garaget finns det även en Mercedes och en veteranmoped som jag roar mig med när tiden finns.  

 

Hakan3.jpgHåkan Askemar  

Försäljningingenjör / Regionsutvecklare  

08-54 55 12 76  

hakan.askemar@bevent-rasch.se