Vi vet att säkra och hållbara produkter kan gå hand i hand

Därför arbetar vi ständigt med vår hållbarhetssatsning inom flera områden. För att minska klimatavtrycket och förbättra verksamheten i alla led har vi skapat en hållbarhetsgrupp. Syftet är att identifiera var bolaget har möjlighet till störst påverkan samt hur verksamheten kan förbättras ur ett hållbarhetsperspektiv. Bland annat ser vi över hur spillet i fabrikerna kan minskas samt hur vi kan effektivisera vår produktion. Vi arbetar också för att bli en 100 procent fossilfri anläggning. I Motala finns en av våra fabriker och där bygger vi ortens största solcellsanläggning som kommer att omfatta 3 000 m2 och genera 450 0000 kWh per år.

Eftersom vi ständigt är nära våra kunder innebär det en hel del resor för oss. För att minska klimatavtrycket har vi bytt ut samtliga tjänstebilar till elbilar. Det är en stor och viktig investering och mot den klimatinriktning vi vill ta.

Med människor i fokus

För oss handlar hållbarhet om så mycket mer än att minska klimatavtrycket. Våra 120 anställda i Sverige och Norge är alla nyckelpersoner i vår verksamhet. Vi vill att de ska trivas på sitt arbete och både psykiskt och fysiskt hålla över tid. Därför erbjuder vi Hydria Boost, koncernens hälsoprojekt som uppmuntrar medarbetare till ett hälsosamt liv. Genom projektet får alla medarbetare möjlighet att prova på en mångfald av aktiviteter som gemensamma lunchpromenader, veckovis padelträning, kurser inom löpning, skidåkning och simning samt prova på-pass i olika sporter. Dessutom finns möjlighet att vidareutbilda sig och växa in bolaget. En av dem som gjort den resan är Mikael Clovell.

Länk till intervju
Med människor i fokus

Ta del av våra nyheter!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din mejladress.